Webdanmark.com hedder nu IMPACT


Læs mere
Guide: Linkbuilding med content marketing

Guide: Linkbuilding med content marketing

25. juni 2014

Vi har tidligere skrevet en guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge Content Marketing. Nu går vi skridtet videre og sætter fokus på, hvordan du bruger dit indhold til at sikre indgående links og opnår større synlighed i søgemaskinerne.

Hvis du allerede arbejder med Content Marketing, så er det vigtigt, at du får markedsført dit indhold. Hvis det er godt indhold, og det hjælper dine kunder, så kan det sikkert også hjælpe en masse andre, som måske bliver dine kunder en dag. Så det er om at få dit indhold ud til de steder, hvor dine potentielle kunder er – og gerne til medierne også. Links fra medierne er nemlig særligt værdifulde i forhold til dine SEO aktiviteter.

Inden for SEO findes fortalere for Content Marketing og fortalere for Linkbuilding. Men er det nødvendigvis modstridende discipliner? Nej, som jeg ser det, giver det rigtig god mening at kombinere disciplinerne. Du kan skabe fundamentet for masser af organisk trafik med godt og relevant indhold – det høster over tid links i sig selv. Men du bør også bygge ovenpå ved aktivt at opsøge relevante websites og pressen for at bygge links ad den vej. Gå ikke nødvendigvis efter mange links, hellere efter få og stærke links. I indlægget her, sætter jeg særligt fokus på, hvordan du får aktiveret dit indhold i medierne.

I dette indlæg får du:

 • Tips til at bruge dit indhold mere aktivt på dit eget website
 • Tips til at gøre dit indhold delevenligt
 • Tips til at gøre dit indhold interessant for journalister
 • Tjekliste – er din historie god nok til medierne?
 • Tjekliste – sådan finder du de rigtige medier
 • Case – Sådan fik vi i webdanmark.com et blogindlæg i medierne og høstede links
 • Tip til konkret action – kom i gang med det samme

Brug dit indhold aktivt på dit eget website

Det skal selvfølgelig ske på de steder, hvor det giver mening på dit eget website. Hvis du fx er i markedet for ukrudtsbekæmpelse, hvorfor så gemme ”guiden til en grønnere græsplæne” væk på bloggen og lade den ligge hengemt der? Prøv i stedet at trække et lille resumé af dit indhold eller selve konklusionen med ind på de sider, hvor du sælger gødning. Link til artiklen og lad den fungere som assisterende bidrag til en konvertering, for de besøgende, der har brug for at kvalificere deres køb.

Eksemplet med græsplænen viser lidt om, hvad du kan gøre på dit eget website. Men det er også rigtig interessant at få dit indhold ud at leve på internettet og få andre til at linke til dit indhold. Det er nemlig en vigtig anbefaling, der påvirker din ranking i søgeresultaterne generelt.

Gør dit indhold værd at dele

Inden for Content Marketing tales der om, at man skal lave ”Snackable content”. Det er indhold, der er designet til at være mindre, nemt fordøjelige indholdspakker, der hurtigt kan forstås, bruges og deles. Det er med andre ord vigtigt, at du enten designer dit indhold til at passe ind som snackable content, eller at du altid laver varianter af dit indhold, som er snackable. Hvorvidt indhold er snackable eller ej, afgøres ikke kun af formen eller formatet – dit indhold skal selvfølgelig også være lækkert! Og med lækkert menes relevant, sjovt eller med nyhedsværdi, en ny vinkel eller et andet element, der gør indholdet unikt for en målgruppe.

Alle drømmer om at skabe indhold, der går viralt. Ideen om snackable content udsteder ingen viralgaranti, men du kan spore dit indhold og din tankegang i den rigtige retning, og skabe fundamentet for en viral succes.

Få links fra medierne

Der er mange rigtig gode grunde til, at man gerne vil have medierne til at omtale sit indhold og linke til det, og der er værdi at hente i hele markedsføringspaletten. Her stiller vi dog skarpt på målsætningen om at opnå SEO effekt, men for at nå dertil, skal vi først have medierne til at opdage vores indhold og finde det interessant nok at arbejde med. Her kommer en række gode tips til at komme tættere på at få online spalteplads.

Den gode historie

Kunne dit indhold være interessant for medierne at samle op? Hvis det er godt, kan det helt sikkert. Du kan altid tjekke op mod de 5 klassiske nyhedskriterier, som journalisterne prøver en potentiel historie af med:

 • Aktualitet: Hvorfor skal man bringe historien netop nu? Kan den kobles på andre historier og begivenheder? Er der en krog, den kan hænges på? Gør journalisten nysgerrig ved give ham nye vinkler på noget, han allerede er optaget af.
 • Væsentlighed: Hvilken betydning har det for læseren/seeren/lytteren?
 • Identifikation: Kan læseren/seeren/lytteren identificere sig med emnet? Hvad er mediets målgruppe?
 • Sensation: Er det helt nyt, overraskende og spændende? Er jeg den første, der gør noget?
 • Konflikt: Indeholder det flere modstridende synspunkter/parter?

Din indgang til medierne

Hvis dit indhold lever op til et eller to af nyhedskriterierne, er der et godt udgangspunkt. Nu skal du til at overveje din indgangsvinkel til medierne.

 • Kig på medierne et for et – i deres kontekst og for deres målgruppe, er min historie så god? Det handler om vinkel. Det, der er en god historie i børsen, er ikke nødvendigvis en god historie for en lokalavis, en gratisavis eller et fagblad. Og omvendt.
 • Forstå mediernes fødekæde. Medierne skal servicere deres kunder, og det kan du bidrage til. Stil dig til rådighed for journalisten, så han kan servicere sine kunder. Hvordan kan du være godt stof for journalisten?
 • Overvej og kommunikér til journalisterne; hvilke problemer løser mit indhold, og hvilke konsekvenser kan det få, hvis du ikke bruger mit produkt/service/etc?
 • Gå efter medier, der har deres historier tilgængelige for alle online, så linket ikke gemmes bag et login.
 • Gå ikke nødvendigvis efter de store medier hver gang. Prøv også med mindre medier; lokale, faglige, niche etc. Nogle gange samler de store medier også op fra de små.

Når du har været igennem disse overvejelser, så identificér de medier, du mener, kunne være interesseret og kontakt deres redaktion. Helt enkelt; grib knoglen og ring eller send dem en e-mail. Men sælg din historie godt med udgangspunkt i dine overvejelser om nyhedskriterierne.

Hvis du fanger journalistens opmærksomhed, kan du bruge denne lille huskeliste til at sikre et godt udbytte af dit arbejde:

Huskeliste til mediekontakten

 • Sørg for, at dit navn bliver nævnt
 • Få et link med
 • Hav fx en case med, der støtter op om dit budskab
 • Henvis til en ”ekspert” eller anden relevant person, hvis udtalelser er relevant for din historie – hvis du ikke selv er eksperten.

Sådan linkbuilder vi selv med content marketing

I april 2013 arbejdede vi hos webdanmark.com på en opgave for en kunde og opdagede derigennem en tendens. Det viste sig, at kinesiske fupwebshops hackede sig ind på danske sitets, udnyttede deres placeringer i Google og snød forbrugeren ind på deres svindel-webshops. Derfor skrev vi først blogindlægget Kinesiske fupshops snyder danskerne via hackede sites og senere Sådan undgår du fupwebshops. Det sidste indlæg gav den almene bruger nogle tips til, hvordan de selv kunne tjekke, om de var endt på en webshop, som kunne være risikabel at handle i. Desuden oplistede vi en række af de fupwebshops, vi havde fundet.

Vi vurderede, at vi her havde at gøre med en historie, der faktisk levede op til flere af de klassiske nyhedskriterier, og først og fremmest var det et indlæg, som var til praktisk hjælp for læseren. Vi besluttede derfor at benytte lejligheden til at lave en pressemeddelelse og tage fat i en række medier, telefonisk og på mail. Det kastede artikler og links af sig fra brede medier som TV2 og MetroXpress, men også faglige medier som BureaubizFDIH og Version2.

Klassisk "hajfinne"-graf når indhold bliver populært og spredt over internettet.

Klassisk “hajfinne”-graf når indhold bliver populært og spredt over internettet.

Det er til dato stadig vores mest læste blogindlæg, og en rigtig god sidegevinst var, at der kom rigtig mange kommentarer fra danskere, der havde ærgelige erfaringer med andre fupwebshops, som vi så løbende kunne skrive på vores liste. Så delingen i medierne gav både trafik og engagement, samt input til at forbedre vores blogindhold.

Kom i gang nu

Har du allerede indhold, der kunne gøre sig i medierne, så er det bare om at komme i gang og kæmpe for at få dit indhold ud at leve. Står du derimod og føler, at du ikke har indhold, der er spændende nok, så er et helt konkret tip at gennemføre en undersøgelse, afstemning, spørgeskema eller lignende blandt dine kunder. Du kan også gøre det i større skala i samarbejde med en styrelse eller institution og selv blive medafsender af resultaterne til medierne.

Hvis du fx sælger helsekost, så kunne du få udarbejdet en undersøgelse, der viser, hvad danskerne ved om kroppens behov for kosttilskud. Uanset om det viser sig, at danskerne er rigtig dårligt informeret eller velorienterede på området, er det muligt at lave en god historie på det og samtidig få masser af input til nyt indhold, du kan udarbejde til dine kunder. Det kan også give mere salg i længden.

Du får god mulighed for presseomtale og masser af links fra gode sites, som er vigtig for din SEO-indsats, men også indblik i nye udfordringer eller spørgsmål hos forbrugerne, som du kan gå i gang med at besvare med nyt content.

Digital Marketing Consultant Kent er konsulent med speciale inden for SEO og content marketing. Han har mere end 10 års erfaring med digital marketing og har tidligere arbejdet hos bl.a. JYSK. Til daglig hjælper Kent vores kunder med at sikre maksimal synlighed og konvertering gennem digitale kanaler.

Kontakt Kent Lyager

Send min besked

Knyt en kommentar til indlægget