Webdanmark.com hedder nu IMPACT


Læs mere
Nu kommer der moms på fragt

Nu kommer der moms på fragt

29. marts 2016

E-handelsvirksomheder, der i dag anvender SKATs lempelige postordremodel om momsfrie udlæg, vil fra 1. august 2016 ikke længere kunne anvende ordningen. Det gør i sidste ende den enkelte handel dyrere, og forventningen er, at de fleste virksomheder vil lægge meromkostningen over på forbrugerne. Moms-rådgiver Helle Plagborg hos EY har skrevet et indlæg, der gør dig klogere på den forestående ændring.

Postordrevirksomheder, der bruger Post Danmark som fragtleverandør, har i dag mulighed for at afholde fragtomkostningerne som et momsfrit udlæg over for kunden. Det betyder, at kunden slipper for at betale moms af fragtomkostningen, idet Post Danmark er fritaget for moms for deres omdeling af post. Ordningen fungerer således, at virksomheden opkræver et eller flere standardgebyrer over for kunderne, som helt eller delvist dækker virksomhedens udgifter til porto og interne forsendelsesomkostninger. Omkostningerne kan puljes og skal holdes på en udlægskonto for sig selv, men der er intet krav om specificering til de enkelte kunder.

På den måde er det alene differencen mellem de faktiske udgifter til Post Danmark samt interne forsendelsesomkostninger og indtægten fra kunderne, der skal indgå i virksomhedens momspligtige omsætning.

PRAKSIS FRA 1. AUGUST 2016

SKAT udsendte den 6. januar 2016 et udkast til styresignal vedrørende ophævelse af den særlige postordremodel om momsfrie udlæg. Og det betyder kort fortalt, at det er slut med den lempelige ordning. De virksomheder, der i dag anvender ordningen, skal altså fra 1. august til at opkræve moms af det standardgebyr, som opkræves over for kunderne.

Tidligere var det alene differencen mellem indtægterne og de faktiske udgifter, der skulle indgå i virksomhedens momspligtige omsætning. Men fra august skal hele det opkrævede gebyr (fragt / ekspeditionsgebyr) indgå i den momspligtige omsætning.

Hvis den årlige indtægt fra kunderne vedrørende fragt og ekspedition er 500.000 kr., vil den skyldige moms fra og med 1. august 2016 altså være 100.000 kr. (momsen af de 500.000 kr., hvis fragtpriserne fastholdes). Derfor er det vigtigt at overveje, om din virksomhed skal overvælte denne omkostning til kunden eller ej.

Du kan finde hele udkastet til styresignalet her og desuden følge med i debatten hos FDIH, der aktivt modarbejder den foreslåede ændring i ordningen.

Hvis du har brug for rådgivning i forbindelse med ændringerne, er du velkommen til at kontakte moms-rådgiver Helle Plagborg hos EY på e-mail: helle.plagborg@dk.ey.com

IMPACT er den foretrukne e-commerce partner for en lang række af landets førende virksomheder. Vi lever og ånder for digital forretningsudvikling, og i tæt samarbejde med vores kunder udarbejder vi nytænkende omni channel e-commerce, funderet på solid og visionær forretningsforståelse. Vores succeskriterium er uden undtagelse stærke og målbare resultater, for vi er drevet af ambitionen om at styrke og udvikle vores kunders forretning mest muligt.

Kontakt IMPACT

Send min besked

Knyt en kommentar til indlægget