Webdanmark.com hedder nu IMPACT


Læs mere
Sådan undgår du fupwebshops

Sådan undgår du fupwebshops

27 kommentarer 22. april 2013

Som forbruger og almindelig internetbruger, er det ikke let at gennemskue fupwebshops med det blotte øje, men graver man lidt i overfladen er og bruger sin sunde fornuft, kan man trygt og sikkert styre uden om. Læs her, hvordan du opdager fupwebshops med et par simple forholdsregler.

Fredag d. 20. april skrev vi i blog-indlægget ’Kinesiske fupshops snyder danskerne via hackede sites’, om vores opdagelser vedr. Fupwebshops, som hacker kendte danske sitets, udnytter deres placeringer i Google og hermed snyder forbrugeren ind på deres svindel-webshops. Hvordan det kan lade sig gøre, kan du læse mere om her. Indtil videre, og ud fra vores stikprøver, er det blandt andet gået ud over Danbolig Bornholm og Frederikshavn handelsskole, men vi formoder at langt flere hjemmesider, er ramt af dette problem.

Fænomenet er ret nyt i Danmark og bagmændene kan operere fra flere tusinde kilometers afstand. Det betyder, at vi nok kun har set toppen af isbjerget, og at det ikke uden videre stopper fra dag til dag. Som forbruger, bør man derfor tage det alvorligt og være mere på vagt end hidtil. Man kan nemlig ikke umiddelbart gennemskue denne form for svindel. Vi kommer her med vores råd til du kan gardere dig mod denne nye form for internet-kriminalitet.

Sådan spotter du svindelsider

Som forbruger og almindelig internetbruger, er det ikke let at gennemskue fupwebshops med det blotte øje, men graver man lidt i overfladen er og bruger sin sunde fornuft, kan man trygt og sikkert styre uden om. Læs her, hvordan du opdager fupwebshops med 9 simple forholdsregler :

 1. Tjek CVR-nummeret
  Alle virksomheder, der ønsker at sælge noget i Danmark, skal være CVR-registreret og CVR-nummeret skal være synligt på webshoppen. De fleste fupwebshops har ikke et CVR-nummer, og du kan hurtigt tjekke, om det er det rigtige på cvr.dk.
 2. Telefonnummer og danske kontaktoplysninger
  En troværdig webshop har intet at skjule og har derfor troværdige kontaktoplysninger. Det modsatte er tilfældet for disse fupwebshops, som ofte har en skrabet kontaktformular uden hjælp eller yderligere information om virksomheden eller kundeservice. Led efter et dansk telefonnummer, en dansk kontaktside og en dansk email-adresse.
 3. Mange stavefejl og engelske ord
  Da fupsiderne ofte er lavet i en fart indeholder de mange stavefejl. Samtidig er flere af siderne maskinoversat, så sætninger er formuleret forkert, har engelske udtryk og er i danskernes øjne generelt volapyk. Se efter på eksempelvis kontaktsiden, betingelser og om-os siden, hvor de for alvor kommer til udtryk.
 4. Trustpilot
  Slå sitet op på trustpilot.dk. Er folk tidligere blevet snydt, fremgår det normalt her. Læg dog mærke til at Trustpilot ikke fanger alle fupsiderne. De er ofte sat op i en fart, og bliver spyttet ud på samlebånd. Derfor er det ikke sikkert, at brugerne har nået at anmelde dem endnu. Husk også på at et simpelt trustpilot logo på hjemmesiden ikke er nogen garanti, da enhver kan indsætte et trustpilot billede med 5 ud af 5 stjerner. Du skal derfor selv slå sitet op på Trustpilot.
 5. E-mærket
  E-mærket er normalt en garanti for sikker e-handel, men ligesom Trustpilot, er e-mærket på hjemmesiden heller ikke nogen garanti, da svindlerne nemt kan finde et e-mærke logo og indsætte på hjemmesiden. Gå derfor ind på www.e-maerket.dk og slå siden op i deres database. Hvis de reelt har e-mærket, er de i databasen.
 6. Whois
  Ofte kan man slå hjemmesideejeren op via en Whois-søgning og på den måde se, hvem der står bag hjemmesiden. Du kan lave en Whois-søgning på DK Hostmaster eller på who.is.         
 7. Overoptimerede domænenavne
  Svindlerne benytter sig ofte at domænenavne, som indeholder et specifikt produkt, produktserie og brandnavn i navnet. Eksempelvis: ”www.2013nikefreerun.dk. Dette gør de for at snyde google til at tro at hjemmesiden er relevant i forhold til søgningen “Nike free run sko”, så de får en højere placering i Google. Vær derfor ekstra opmærksom, når du støder på sider, der hedder noget så specifikt.
 8. Kendte logoer er ingen garanti
  Ligesom at Trustpilot og E-mærke logoer nemt kan forfalskes, kan kreditkortlogoer, sikkerhedssystemlogoer og andre troværdighedsskabende logoer også, hvilket de fleste fupsider benytter sig af i stor stil. Så selvom sitet ser professionelt ved første øjekast, så vær stadig kritisk og rationel. Logoerne er i sig selv ingen garanti.
 9. For godt til at være sandt
  En godt sikkerhedstjek er også at bruge din egen fornuft. Er det for godt til at være sandt, så er det, det typisk også. Fupsiderne har typisk efterspurgte mærkevareprodukter til meget lave priser. 

Støder du på en webshop, hvor én ud af de her 9 punkter, gør sig gældende, er det ikke ensbetydende med, at den er ude på at svindle dig. Det er derimod kombinationen af flere punkter, der giver dig en indikation om, at du skal holde dig langt væk og finde et andet sted at bruge dine penge.

Vi har fundet følgende fupsider:

 • www.nikefree-runs.net
 • www.nikefreeopbevar.dk
 • www.2013nikefreerun.dk
 • www.dkfreerun30.com
 • http://www.nikefreedanmarks.com/
 • http://www.dkfreerunsko.com/
 • http://www.shoxsko2013.com/
 • http://nikeshoxdanmark.cabanova.com/
 • http://www.shoxskotilbud.com/
 • http://www.nijmedia.nl/nl/nikeshox.html
 • http://www.sko2013danmark.com/
 • www.ralphlaurendenmark.net
 • http://www.ralphlaurenpolotilbud.dk/
 • http://www.ralphlaurenidanmarkpolo.eu/
 • http://www.danmarkralphlaurenpolo.com
 • http://www.danmarkralphlaurenpolo.com/
 • http://www.poloralphlaurenskjorter.org/
 • http://www.ralphlaurenoutlet.info/
 • http://www.jakkecanadagooseoutlet.org/
 • http://www.mulberrytaskerudsalgdk.com/
 • http://www.mulberrytaskeroutletdk2013.dk/
 • http://www.sale-mulburry.com
 • http://www.skobilligt2014.com
 • http://www.skoudsalgshop.com

Vi er i færd med at kontakte de hjemmesider, som vi indtil nu har identificeret som hackede.

Har du spørgsmål til ovenstående eller mistænker du dit site for at være hacket, så kontakt IMPACT på 70201619. Er du stødt på andre fupsider, er du velkommen til at notere den i kommentaren under artiklen, så vil IMPACT sørge for at det anmeldes.

Relaterede indlæg

IMPACT er den foretrukne e-commerce partner for en lang række af landets førende virksomheder. Vi lever og ånder for digital forretningsudvikling, og i tæt samarbejde med vores kunder udarbejder vi nytænkende omni channel e-commerce, funderet på solid og visionær forretningsforståelse. Vores succeskriterium er uden undtagelse stærke og målbare resultater, for vi er drevet af ambitionen om at styrke og udvikle vores kunders forretning mest muligt.

Kontakt IMPACT

Send min besked

27 kommentarer

 1. Pingback: Kinesiske fupshops snyder danskerne via hackede sites | Blog for webdanmark.com - Synlighed. Omsætning. Loyalitet.

 2. Pingback: Sådan sikrer du din hjemmeside mod hackere | Blog for webdanmark.com - Synlighed. Omsætning. Loyalitet.

 3. 23/04/13 Jeanette

  KØB for Guds skyld ikke fra de her tumper i Kina eller Singapore, de svare ikke på henvendelser om annullering af køb, og hvis man sender varen retur, koster det penge. Hvis du får nogle penge retur. Og ikke mindst, PostDanmark opkræver told, så denne side er klart en fusker. Og jeg hoppede på den :-(

 4. 23/04/13 Kasper Ebsen

  Hej Jeanette.

  Enig, hvis man skulle være så heldig, at ramme en af de fupwebshops, der faktisk sender produkter til køberen, så er det ofte kopivarer i en meget dårlig kvalitet sendt fra et ikke EU-land. Det er SKAT også er meget opmærksomme på, når pakkerne kommer til landet – de vil dog ikke gøre det store ved det. Så husk at melde fupsiderne til Google via deres spam-klage-funktion:
  https://www.google.com/webmasters/tools/spamreportform?hl=da

  Bh.
  Kasper

 5. 23/04/13 Susanne

  Endnu et fut site, og ja, jeg hoppede også på den. Betalte og fik aldring varen. De skrev tilbage at de ville refundere beløbet. Det kan jeg vist lede i telefonbogen efter.

 6. 23/04/13 Kasper Ebsen

  Hej Susanne,

  Tak for informationen. Vi har sat hjemmesiden på listen over fupsider.

  Bh.
  Kasper

 7. ” Det er SKAT også er meget opmærksomme på, når pakkerne kommer til landet – de vil dog ikke gøre det store ved det” Jooo det vil de nu gerne. De sender dig en regning på købet. Jeg købte et par Niks Shox sko og da de ankom måtte jeg lige til lommerne og betale 186 kr ekstra i afgift og moms. Så lidt gør SKAT da ved det, men ikke meget må man sige

 8. 24/04/13 Kasper Ebsen

  Hej Thomas,

  Det har du ret i. SKAT vil gerne gerne noget ved det, i form at tage told, afgift og moms hos køberen, men de vil/kan ikke forfølge bagmændende, da det simpelthen er for svært for dem. Så i sidste ende går det ud over forbrugeren igen.

  Bh.
  Kasper

 9. 24/04/13 Stig Petersen

  Jeg bestilte et par nike sko til jul. Varen kom næsten til tiden, havde dog et lille problem med udsolgt vare men det blev løst uden bøvl. Så er heldigvis ikke blevet snydt, måske kun med ægtheden

 10. Hej Stig

  Kan du huske hvilken shop du bestilte fra? Så kan vi lige prøve at kigge den igennem og afgøre om den tilhører samme kategori som de ovenstående.

 11. 28/12/13 Louise

  Har fundet endnu en fup side, måske to – tjek dem ud :)>
  http://nike.freerunsko.info
  http://www.lsplaza.com

 12. Hej Louise

  Ja, de ser bestemt også mistænksomme ud. Fedt at du bidrager til listen, så vi kan få den så komplet som muligt.

 13. Jeg købte et par asics løbesko her til en yderst god pris, men da bekræftelsen kom fra en gmail blev jeg mistænkelig. Fik en af mine kolleger der er god til IT til at tjekke bagom hjemmesiden og han kunne konstatere at udbyderen var i Kina og der var 7 andre sider fra samme udbyder der var registreret som fup.
  Skyndte mig at spærre mit dankort inden noget blev trukket.

 14. Hej Mette

  Godt at du var på vagt :) Hvilken webshop var det du købte fra?

 15. 07/01/14 Mette Marie

  Den hedder http://www.skoudsalgshop.dk

 16. Hej :)
  Ja, jeg har så været jordens største klovn at købe herfra, sammen med en veninde.
  De er fub og fakta og man skal IKKE købe fra dem. De er en del af de Kinesiske svindel numre.

  Er der nogen der ved, om man, via banken kan trække pengene tilbage? eller er dette bare ris til egen røv?
  Hilsen Mathias

 17. Hej Mathias

  Ærgeligt, men jeg ville skynde mig at forsøge at få banken til at trække pengene tilbage. Hvis du har betalt med dankort, er der måske en chance.

  Hilsen Jacob

 18. 23/03/14 Ingeborg Hede

  Jeg er faldet over en webshop, som jeg synes virker lidt utroværdig: http://www.skobilligt2014.com.

  Mvh. Ingeborg

 19. Tak Ingeborg

  At dømme ud fra gramatikken på “Om os” og “Skibsfart” siderne er den højst sandsynligvis også en fupshop, så den ryger med på listen.

  Hilsen Jacob

 20. Hej,
  Faldt over denne hjemmeside.: http://www.skoudsalgshop.com/

  Mon det ikke også er fusk?

  Mvh
  Jennifer

 21. Hej Jennifer

  Den ser bestemt også mistænkelig ud, så den er tilføjet til listen.

  Tak for det!

  Hilsen Jacob

 22. Jeg har købt Salomon fra skoudsalgshop. Og der var ingen problemer i det. Jeg blev godt nok lidt bekymret, da, de skrev at varen skulle sendes fra Hong Kong, men 1½ uge efter havde jeg mine sko og det er den originale vare.
  Det eneste problem er at siden umiddelbart ser dansk ud, men når det bliver sendt fra et ikke EU land, kan man risikere told.

 23. @Ellen: Fedt at du har fået varerne. Shoppen bærer dog visse lighedstegn med hensyn til grammatiske fejl og lignende, med andre shops omtalt her, hvor kunderne ikke har fået sine varer, så det er stadig en shop man skal være påpasselig med at bruge.

 24. Har desværre lige bestilt sko fra denne webshop http://www.nikeskotilbudoutlet.com og pengene er trukket idag. Har ikke modtaget en ordrebekræftigelse og de har ikke besvaret min forespørgsel på mail. Tror I, at det er muligt at få banken til at trække pengene tilbage?

 25. Hej Alice

  At dømme ud fra sproget på http://www.nikeskotilbudoutlet.com/Forsendelse-levering ligner det en fup shop, så jeg vil anbefale at du tager kontakt til din bank hurtigst muligt og ser om de kan trække pengene tilbage. Skriv gerne herinde om det lykkes for din bank at gøre det.

  Hilsen Jacob

 26. 21/06/15 Birgitte Baltzer

  Hej.
  Jeg tror måske jeg er faldet i en fupside – den hedder tilbud-dk-sko.com
  Jeg bestilte et par sko for en uge siden, og først i går tænkte jeg at jeg da vidst ikke havde modtaget nogen ordrebekræftelse (ja, jeg ved godt det er dumt) – har nu skrevet til dem på deres kontaktformular, men tvivler egentlig på jeg hører fra dem.
  Mon jeg skal forsøge at kontakte min bank? Og er der nogle der kender til dette firma?
  Hej fra Birgitte

 27. Det er så groft, at svindle folk på den måde. Problemet verserer stadig, og så en udsendelse om det på tv2 for ikke mere end et par måneder siden. Svinsk

Knyt en kommentar til indlægget