Webdanmark.com hedder nu IMPACT


Læs mere
Key take away’s fra Fronteers 2017

Key take away’s fra Fronteers 2017

12. oktober 2017

I sidste uge var 16 af IMPACTs frontend-udviklere til konference i Amsterdam. Få et indblik i de spændende tekniske take-away’s i vores Software Development Manager, Filip Bruun Bech-Larsens, blogindlæg.

Fronteers er en af de førende frontend-konferencer i Europa. En single-track konference med et bredt fokus uafhængigt af frameworks. Det er 10. gang, at konferencen finder sted i Amsterdam, og de gamle teaterlokaler skaber en unik og spændende setting til nogen intense dage. På de seneste 10 år har vores branche udviklet sig mere, end mange af os turde håbe på, og flere af talerne tog netop udgangspunkt i, hvor langt vi er kommet de seneste 10 år. Samtidig var der også fokus på fremtiden, der ser endnu mere agil og udviklingsparat ud. Ny teknologi giver os nye muligheder, og som udviklere glæder vi os til de nye udfordringer og til at se, hvordan de kan skabe værdi for vores kunder, og hvordan de kan transformere e-commerce branchen.

Offline-muligheder sammen med e-commerce

For hvordan spiller offline-muligheder sammen med e-commerce? Kunne man forestille sig varekataloger og indkøbskurve, som kunne tilgås uden netforbindelse, og hvor ordren automatisk blev afsendt ved næste forbindelses-tidspunkt?

Og hvordan kan vi udnytte WebVR og -AR – altså Virtual Reality og Augmented Reality i vores kunders løsninger? Man kunne forestille sig virtuelle prøverum og oplevelser men måske også muligheden for, at slutbrugeren kan se forhandlerens fysiske produkter i egne omgivelser. Mulighederne er mange, og teknologien er ved at nærme sig den nødvendige modenhed.

Måske kan man videre forestille sig, at cpu-tunge opgaver som typisk er foregået i skyen – processering, udregninger, pdf-genereringer, renderinger osv. – med WebAssembly, kan ske i browseren og derigennem også være tilgængeligt offline.

Sikkerhed er en stigende udfordring

Konferencen bød også på en opdatering på IOT – altså internet of things. Med masser af nye muligheder følger også nyt ansvar. Vores taler fortalte, at S’et i IOT står for security, og påpegede en ny udfordring som vi også spændt følger med i.

Vi lærte deslige, hvordan vi kan bruge web-components´ sammensættelige natur til at bygge f.eks. emoji-kunstværker (😜👍💪) eller måske mere brugbare ting. For med web-components har vi i browseren en fremtidssikker og kompatibel måde at skabe genbrugelige komponenter – uafhængigt af frameworks og biblioteker.

Vores afdeling er vokset med 30 %, siden vi fra IMPACT sidst var afsted til frontend-konference (til ngVikings i februar 2017). Vi nød at have tid til at lære hinanden mere at kende i skønne Amsterdam, og da vi trætte fløj hjem, var der smil på læberne hele vejen rundt.

Frontend Manager Filip har +10 års erfaring og arbejder til daglig som Frontend Manager hos IMPACT A/S. Han brænder for cutting edge teknologi, at vinde med et team og cykling (både på TV og irl).

Kontakt Filip

Send min besked

Knyt en kommentar til indlægget