Webdanmark.com hedder nu IMPACT


Læs mere
[VIDEO] Hvor meget bør du betale for nye kunder i butikken?

[VIDEO] Hvor meget bør du betale for nye kunder i butikken?

6 kommentarer 14. august 2012

Vil du sikre maks ROI af din online investering? Start med at udregne din CPA på kanalniveau. Rune Risom, Senior Strategist, Online Marketing hos webdanmark.com giver i denne video en praktisk introduktion til udregning og brug af CPA i hverdagen med online marketing.

Vil du sikre maksimal ROI af din investering? Så kan du komme langt med at undgå at sige ja til annoncøraftaler, som lyder som en god forretning, men ender med at koste dig penge.

Start i stedet med at udregne din CPA. CPA står for Cost Per Acquisition og dækker over den pris, du er villig til at betale for at skaffe en ny kunde i din webshop. Ved at udregne din CPA på kanalniveau finder du ud af, hvor meget du maks bør betale for at skaffe en ny kunde. Du giver dermed dig selv en fordel overfor konkurrenter og i forhandling med annoncører.

Alle rettigheder til video samt materiale i videoen tilhører webdanmark.com A/S.

Marketing Manager Marie er marketing manager hos IMPACT og ekspert i modeblogs og deres anvendelse i kommerciel kommunikation. Hun arbejder med online såvel som offline kommunikation og tror på, at den optimale indsats følger kundens rejse på tværs af kanaler.

Kontakt Marie

Send min besked

6 kommentarer

 1. Super video Rune!

  Du gør det godt på kamera, meget enkelt og nemt at forstå! 10 gange bedre format end alm. læsning.

  Kommer der flere?

  / Kruse

 2. Hej Joakim,

  Tak for de pæne ord :)

  Det er et format vi vil prøve at arbejde videre med, da vi netop også føler det måske er nemmere at forklare nogle emner på video end på tekst. Så det bliver ikke sidst gang vi forsøger med video.

  Mvh.
  Rune

 3. Helt fantastisk video, Rune! Som Joakim siger, så er du altså god foran et kamera :-)

  Jeg er dog ikke helt enig i din brug af begreberne. Men det kan sagtens være mig, der er forkert på den. Lad mig prøve at forklare:

  Der er rimeligt stor forskel på spørgsmålene: “Hvad vil jeg give for en ordre?” og “Hvad vil jeg give for en kunde?”. Eller vendt lidt om: “Hvor meget er en ordre værd for mig?” kontra “Hvor meget er en kunde værd for mig?”
  Eller sagt i TLA’er: Forskellen på CPO og CPA.

  Min holdning er, at når du bevæger dig fra en ordre og til en kunde, så begynder du netop at kigge på hele kundens værdi/levetid, altså customer lifetime value. Og det er der ingen af systemerne (Adwords, Affiliate osv.) der ved noget som helst om, for udregningsmodellen for Customer Lifetime Value er enormt kompleks og ikke 100% nøjagtig.

  Derfor mener jeg at man aldrig må bruge begrebet CPA i den forbindelse, men fokusere på at det kun er individuelle ordrer, man kan måle på. Altså CPO begrebet.

  Men der er garanteret mange, der ikke er enige med mig om det, og andre der vil sige “So what, det er semantik” :-)

 4. 03/09/12 Rune Risom

  Hej Søren,

  Jeg er enig med dig, at CPO og CPA adskiller sig begrebsmæssigt, men i den her sammenhæng hvor jeg snakker om CPA er det forstået ved at acquisition resulterer i en ordre – dvs. at der skaffes “kunder” og ikke medlemmer eller andet ikke-købsbetinget. En kunde vil nu engang kun være en kunde fordi denne har købt noget – det ligger i ordet mener jeg :)

  Men jeg hælder nok til, at det lidt er semantik, da målet i første omgang er, at få flere til at arbejde med disse metoder, så der bliver større fokus på at drive resultater udfra dem.

 5. Pingback: Adwords. Undgå at miste kunder, når der er allerflest af dem

 6. Rigtig god video Rune! Video er nemt at forstå!

  Mvh.
  Rikke

Knyt en kommentar til indlægget