IMPACT til CSSconf & JSconf 2018

15. juni 2018

3 dage. 2 konferencer. 50 talere. 1000 deltagere. I starten af juni var vi i Berlin til CSSconf og JSconf. Vores Frontend Developer, Kasper Hyldal Pedersen, fortæller i dette blogindlæg om hans oplevelser og de mest interessante learnings fra de to konferencer. Dette er et recap af Kaspers blogindlæg, som kan læses i sin fulde længde på IMPACTs publikation på Medium.

CSSconf og JSconf er to forskellige konferencer for hhv. CSS og Javascript entusiaster. Så vi var selvfølgelig med. Konferencerne bød på spændende oplæg om browserudfordringer og muligheder, nye features, hjernekontrollerede applikationer og push notifikationer.

Til CSSconf oplevede vi, hvordan browserudbydere som Mozilla og Google for alvor har fået øjnene op for værdien af at tilbyde bedre udviklings- og designoplevelser i browserne. I den forbindelse holdt Philip Walton et inspirerende oplæg om container queries. Han gav os svar på, hvorfor de ikke er implementeret endnu, hvad udfordringerne er, og hvordan vi kan løse dem i browseren i dag.

Dagen efter blev JSconf skudt igang med høj musik og fede effekter. Og kvaliteten og det høje niveau blev opretholdt igennem hele konferencen. Særligt inspirerende var Charlie Gerards oplæg om hjernekontrolleret JavaScript. I hendes oplæg styrede hun et tastatur med et blink med øjet og kontrollerede et 3D rum med tankens kraft. Et fascinerende indspark, som tydeligt viser at JavaScript er meget mere end et programmeringssprog til browsers.