IMPACT genskaber it-fagligt forum

26. april 2019

Lysten til at diskutere JavaScript med ligesindede har ført til, at et fagligt community for it-profiler er blevet genskabt. IMPACT’s tidligere Head of Technology & Innovation står bag.

Nyt JavaScript netværk

”You can’t have a meetup without stickers.”

Sådan lagde Filip Bruun Bech-Larsen, tidl. Head of Technology & Innovation hos IMPACT, ud, da han bød velkommen til det første meetup i længere tid i AarhusJS. Den stereotypiske kommentar fik de 40 fremmødte til at grine lidt for dem selv.

”AarhusJS er et åbent community for folk, der interesserer sig for JavaScript, og alle kan komme og lære fra hinanden. Når vi alle sammen deler ud, ender vi med at have mere viden, end vi kom med,” fortæller Filip Bruun Bech-Larsen.

AarhusJS har tidligere været en aktiv gruppe, men efter stilhed de seneste par år valgte Filip sammen med Morten Kirstein at genskabe konceptet for at samle ligesindede om et af deres yndlingssprog.

Første møde blev afholdt hos IMPACT, der havde sørget for snacks, sandwiches, sodavand og øl, og programmet for dagen bød på tre oplæg fra deltagerne. Det er nemlig princippet med AarhusJS, at deltagerne kan melde sig til at holde et 30-minutters oplæg om det, de interesserer sig for, og i pauserne mellem oplæggene er der afsat god tid til at diskutere og spørge nysgerrigt ind til seneste oplæg.

Dagens tre oplæg var:

  • Hardware to browser communitation
  • Server-rendered React apps
  • It works on my docker machine

Hvis du vil høre mere om AarhusJS eller vil være en del af gruppen, kan du følge @aarhusjs på Twitter, gruppen AahusJS på Facebook og se deres kommende møder på aarhusjs-meetup. Du kan også se de tre videoer fra dagens tema på YouTube.