IMPACT henter international erfaring til bestyrelsen

4. december 2019

IMPACT har hentet Nicolaj Vang Jessen, Executive Vice President, itelligence, til bestyrelsen. Han skal bidrage med sin internationale erfaring fra vækstvirksomhed og være med til at realisere IMPACTs ambition om at blive førende i Europa indenfor digital commerce.

Med otte gazeller siden 2006 og en omsætning på over 150 mio. kr. har IMPACT de seneste år været på vækstrejse, der har bragt dem fra Aarhus, til København, Lissabon, og senest har de åbnet kontor i Odense. Blandt kunderne er både retailere, brands og B2B virksomheder – Chr. Hansen, Arla, GANNI og nemlig.com. Næste skridt er at sikre vækst for kunder, endnu højere kundetilfredshed og større international tilstedeværelse. Til det bliver Nicolaj Vang Jessens erfaring relevant.

Nicolaj har selv været der, hvor vi er. Han er en enormt dygtig leder og ved, hvordan man ekspanderer uden at gå på kompromis med kulturen, og hvordan man sikrer sammenhængskraften og stærke processer på tværs af landegrænser. Den erfaring er guld værd for os.

Kasper Holst, IMPACT CEO, Omnichannel event
Kasper HolstCEO og grundlægger af IMPACT

Nicolaj Vang Jessen grundlagde i 2002 konsulentvirksomheden 2C change sammen med 12 andre og blev adm. direktør i 2008. I perioden 2002-2011 vækstede virksomheden til 170 mand, hvorefter den blev solgt til tyske itelligence, og Nicolaj Vang Jessen fortsatte som direktør for Norden, senere også Østeuropa, og senest fik han også ansvaret for deres globale produktforretning. De seneste otte år har han siddet i kommunikationsbureauet Advices bestyrelse og været formand siden 2015, og nu er turen kommet til IMPACT.

Nicolaj Vang Jessen er blevet hentet ind til bestyrelsen hos konsulenthuset IMPACT
Nicolaj Vang Jessen, PR

Jeg er meget imponeret over IMPACT. De har dyb forståelse for proceslandskabet bag e-handel, og hvordan man realiserer vækst. Det kan være med til at gøre dem førende i Europa.

Nicolaj Vang JessenExecutive Vice President, itelligence

Fokus på medarbejderne

Gennem størstedelen af sin karriere har Nicolaj Vang Jessen haft ansvaret for højtuddannede, internationale medarbejdere. Derfra ved han, hvad det kræver for at vækste og trivsel til at følges tæt.

”I en videnstung virksomhed, hvor det er medarbejdernes viden, der bringer virksomheden videre, er det vigtigt, at den enkelte føler sig set, og at medarbejdernes udvikling går hånd i hånd med virksomhedens. De er vejen til succes, og det er noget, jeg kommer til at fokusere på i IMPACT, for de vil være nummer et for både kunder og medarbejdere,” siger Nicolaj Vang Jessen.

Også hans erfaring med at lede en vækstvirksomhed skal i spil, hvor han skal sparre med IMPACTs ledelse om, hvordan deres roller ændrer sig i takt med væksten, og hvordan de skal afgive mere ansvar og acceptere, at de ikke længere ved alt eller kan være med i alle processer.

”En vækstrejse som IMPACTs kræver ledere, der har tillid til deres omgivelser. De skal lede gennem andre og sikre, at medarbejderne ikke føler sig placeret i kasser. Det er IMPACT allerede gode til, men der sker nogle ændringer, når man går fra at være 300 til 500, og der er store kulturelle forskelle på medarbejderne i Danmark og i Portugal. Der vil jeg kunne bruge min erfaring,” siger Nicolaj Vang Jessen.

International projektstyring

Nicolaj Vang Jessens konsulentbaggrund er også noget, han kan trække på. Han er vant til at rulle komplekse it-projekter ud i store virksomheder og har et indgående kendskab til tværorganisatoriske processer. I takt med at IMPACT har udviklet sig, er kunderne og commerce-projekterne også blevet større og mere komplekse.

”Nicolaj ved en hel del om it, forretning og vores kunder. Flere af vores projekter involverer beslutningstagere højt oppe i organisationen, og endnu flere vil gøre det på sigt, og der bliver det godt at sparre med Nicolaj om, hvordan vi bedst griber projekterne an,” forklarer Kasper Holst.

Nicolaj Vang Jessen trådte ind i bestyrelsen den 1. september.