Online er den nye flagship store
En stærk digital identitet og brandloyaliteten er kun blevet vigtigere under coronakrisen.
Selvom coronakrisen har været udfordrende for mange virksomheder og brands, har den også fået dem til at se værdien i brandloyalitet og en stærk digital identitet. Men hvilken betydning har krisen for, hvilke designløsninger vi vil se i 2021? Det har vi snakket med vores Design Lead, Anders Bom, om.
Anders Bom
Anders Bom er Design Lead hos IMPACT og har mere end 10 års erfaring med at skabe større kundeloyalitet via design og brandidentitet.
Han har hjulpet kunder som Montana Furniture, hummel, GANNI, Capture One, Second Female, Danske Bank, Tryg Forsikring og mange andre virksomheder og brands med at få design til at understøtte og udvikle forretningen.
Har coronakrisen ført noget godt med sig?
Kunderne er blevet endnu mere opmærksomme på vigtigheden i at være stærk online og skabe samme oplevelse online som i en fysisk butik. Når kunderne ikke kan se, røre og føle produkterne i de fysiske butikker, skal man gøre det digitalt.
I disse coronatider er det ekstra vigtigt at skabe gode relationer til ens målgruppe via gode oplevelser og services. Det var der også fokus på før krisen, men coronakrisen har gjort behovet endnu større.
Hvilke tendenser vil påvirke design og branding i 2021?
Bæredygtighed. Det vil vi se meget mere til i 2021. Det handler ikke længere kun om at tilbyde services eller sælge ens produkter. Vi arbejder med mange kunder, som har fået et større fokus på bæredygtighed – alt fra at deres produktion skal være miljøvenlig til deres digitale performance, og hvor meget CO2 de kan reducere deres digitale tilstedeværelse med.
En anden tendens er, at flagship stores flytter online. I og med den ældre generation er blevet vant til at handle online, og flere unge er blevet en del af C-level, vil vi se et større digitalt mod.
Det har aldrig været vigtigere end nu at skabe en god brand- og commerce-oplevelse på tværs af alle touchpoints.
Hvilke tendenser fra 2020 vil fortsætte i 2021?
Ligesom i 2020 vil flere brands og virksomheder tænke brandidentiteten ind som en del af et platformsskift eller designproces. Der er sket et klart skift, hvor identiteten nu starter digitalt og spredes ud til øvrige kanaler. Flere kunder begynder deres rejse i et omnichannel-perspektiv, hvor der fra start af tænkes i et holistisk perspektiv – både hvad angår forretning, brand og kommunikationen til deres målgruppe.
Brugeroplevelsen vil også stadig være i fokus, uanset om man er brand, retailer eller B2B-virksomhed. Det skyldes både presset fra markedspladser, men også at kunderne har vænnet sig til bedre oplevelser. Det skal være friktionsløst at handle digitalt, og det er afgørende for brandloyaliteten og evnen til at fastholde kunderne i fremtiden.
Hvad kommer til at præge 2021?
Commerce apps. Ingen tvivl. Flere kunder vil gerne være en del af folks liv, som efterhånden er på telefonen.
Vi vil se mange virksomheder, som investerer i en app næste år. Commerce og self-service skal være convenient, og i mange tilfælde skal en app håndtere det som et eksta lag i virksomheders digitale strategi.
Vi vil også begynde at se nye, digitale services, da der kommer et større fokus på at tilbyde samme services som i fysiske butikker. Det kan være services som live chat med personalet, som vi så, da coronakrisen ramte.
Iøvrigt bør du læse...
Min kollega Karoline Lotz Jonassen har undersøgt, hvordan Nike bruger commerce apps til både at øge omnichannel-oplevelsen og brandloyaliteten.
Hun har testet Nike Training app.
“Community appen har ingen direkte betydning for min købsoplevelse, men den knytter mig til Nike som brand.”
…
“Nikes apps er med sikkerhed en del af deres strategi om at tage ejerskabet over deres kanaler og kundernes touchpoints tilbage.“
Er der noget fra 2020, vi ikke skal tage med i 2021?
Vi skal stoppe med at tænke i siloer. I stedet for skal vi se et platformsskift eller en designproces i et større omnichannel-perspektiv, fordi slutkunderne møder brands flere steder, om det er i en butik, på Instagram eller online. Det stiller større krav til designprocessen.