Kontrollér
dybde i browseren
med z-index
20. december 2017
Nutidens webbrowsere giver mange muligheder for at vise unikt browserlayout. Vores Frontend Developer, Søren Bruus Frank, fortæller i dette blogindlæg om z-index.
Dette er et uddrag af et længere blogindlæg.
Læs hele blogindlægget på IMPACTs publikation på Medium.
Når vi besøger en hjemmeside, lægger vi med det samme mærke til content, der er spredt todimensionelt over vores skærm. Det er sværere for os at opfatte dybde, fordi det todimensionelle space ikke fungerer specielt godt til at vise dybde.
For at hjælpe os med at styre elementers placering i dybden bruger vi: z-index.
Webbrowseren, som vi alle kender, har mange spidsfindigheder, og som udvikler stopper jeg aldrig med at blive overrasket over, hvordan det egentlig hænger sammen. For nylig arbejdede jeg med en kunde, hvis problem krævede indsigt i z-index, der er et af de mere komplekse aspekter af browser-layout
.
Z-index er en styling-enhed, som bruges, når der kodes layouts til at styre dybdeplaceringen af de forskellige lag af elementer der findes på et website. Z-index kan umiddelbart virke simpel, men den underliggende sammenhæng er mere kompliceret. I dette blogindlæg kaster jeg lys over det komplekse ved z-index, og hvad man skal være specielt opmærksom på for at undgå faldgruber.