Sæt brugeren i førersædet med sprogintelligens
5. december 2017
Tilfør sprogintelligens til dit projekt og giv en skræddersyet brugsoplevelse. I sit første af tre blogindlæg om fremtidens forespørgselssprog fortæller vores Senior Software Developer, Martin Slot, om opsætning af LUIS.
Vi er gået ind i den næste tidsalder
Her er de kognitive systemer, de neurale netværk og de adaptive algoritmer, hjælper mere synligt til, når en slutbruger beslutter sig for at lave en handling. Vi prøver at flytte al den læring, man får fra frontenden, til backenden. På den måde kan udviklere også gøre mere nytte af AI og den lingvistiske forståelse ved at udforme mere forståelige og letlæselige forespørgsler på data.
Jeg vil i denne serie af blogindlæg prøve at belyse, hvor vi er i dag, hvad andre firmaer har i støbeskeen, og hvordan en mulig fremtid ser ud. Jeg vil begynde med at vise, hvad vi kan i dag. Derfor vil jeg gøre brug af LUIS,Microsofts lingvistiskmotor, og koble den på en bot, som kan svare os.
Ved hjælp af LUIS’ forståelse for sprog og det problemdomæne, jeg definerer i min kode, kan vi give brugeren nogle korrekte søgeresultater, selvom der ikke søges på de præcise søgeord. For bare 10 år siden var denne form for interaktion umulig uden at låse koden bagved til et foruddefineret menneskeligt query-sprog.
LUIS kan oplæres. LUIS forstår som udgangspunkt ikke et givent domæne fra starten. Det er noget, man skal lære den. Man skal oplære den via ytringer, entities og intentioner. (Gen)oplæringen stopper aldrig, da man efter træning og udgivelse får input fra brugerne, som man kan bruge til at gøre applikationen endnu bedre. Brugerne er derved med til at gøre deres egen service bedre — med hjælp fra machine learning.
Du kan læse hele Martin Slots guide til opsætning af LUIS på IMPACTs publikation på Medium.