Product information Management

Product Information Management (PIM) er kunsten at strukturere sine data, så de kun skal oprettes og vedligeholdes ét sted.

Hvad indeholder et PIM?

Et PIM-system skaber overblik og styrker brugbarheden af produktdata. Systemet samler al information om produkter på ét sted. Så det bliver let at overskue produkthierarkier, -relationer, -beskrivelser, -attributter, sprogoversættelser, uanset hvor mange produkter I tilbyder jeres kunder. Én sandhed om produktet på tværs af kanaler.

 

HVAD ER FORDELEN VED AT HAVE ET PIM-SYSTEM?

Et PIM-system skaber overblik og styrker brugbarheden af produktdata. Systemet samler al information om produkter på ét sted. Så det bliver let at overskue produkthierarkier, -relationer, -beskrivelser, -attributter, sprogoversættelser, uanset hvor mange produkter I tilbyder jeres kunder. Én sandhed om produktet på tværs af kanaler.

Et succesfuldt implementeret PIM-system har positiv indvirkning på både top- og bundlinje. I forhold til salg og øget omsætning kan I med styr på jeres data være effektivt til stede på flere markeder, i flere kanaler, på flere sprog og med et større produktudbud. I forhold til bundlinjen kan I komme en masse manuelle og personafhængige processer til livs, der øger effektiviteten, mindsker time-to-market på nye produkter og øger kvaliteten af jeres data og processer. Alt sammen noget, der giver konkrete besparelser og værdi.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

HVORDAN KOMMER DU I GANG MED PIM?

Et succesfuldt PIM-projekt afhænger i høj grad af grundigt forarbejde. Data og processer skal helst være struktureret på en hensigtsmæssig måde fra start, og derfor er det afgørende, at I starter med at danne jer et overblik over, hvordan data skabes, beriges og generelt flyder i jeres organisation og systemer.

Læs også vores blogindlæg, der berører fem vigtige punkter og klæder dig på til PIM.

Hos IMPACT angriber vi typisk PIM-projekter i en fire-fase tilgang: Analyse, implementering, transition og roll-out.

Vi hjælper jer med den strategisk afgørende sparring i analysefasen, så I får analyseret grundigt, truffet de rigtige beslutninger og får gennemført tiltag, der sikrer det bedst mulige fundament for en succesfuld PIM-implementering – helt fra start.

For mange af vores kunder gælder det desuden, at vi hjælper med at definere den projekt- og proces-organisation, der både i forhold til implementering og efter go-live, skal drive PIM i jeres virksomhed.

I forbindelse med transition og implementering er det typisk vores udviklere, der står for det tekniske, men i de tilfælde, hvor kunden selv har in-house-udvikler-teams, fungerer vi som sparringspartner, så alt forløber hensigtsmæssigt.

IMPACT er inRiver Platinum Partner og Perfion-partner, og det betyder, at vi via vores indsigt fra tidligere implementeringer hos vores kunder, kan give jer den optimale sparring på valg, opsætning, implementering af PIM-systemer. Således at I får flest mulige fordele ud af systemet.

Se en af vores PIM-cases her: HAY

 

Brands vi har hjulpet med PIM

SKAL VI HJÆLPE DIG MED PIM?

Står din organisation over for et PIM-projekt, og kunne du godt tænke dig sparring på dine overvejelser, inden I går i gang? Eller tænker I allerede, at PIM er det næste naturlige skridt for jer, men mangler nogen, der kan hjælpe jer med at komme succesfuldt i mål? Så hiv fat I os, vi har mange års erfaring med Product Information Management samt nogle af Danmarks dygtigste konsulenter inden for feltet.

Ved altid at tage en holistisk og strategisk indgang til PIM-projekter sikrer vi, at I altid får den bedst mulige løsning. Vores erfaring og industrielle indsigt sikrer, at I høster alle fordelene – Hver gang!

Sune RasmussenManager, Master Data & PIM

Skal vi hjælpe dig med PIM?

Tag fat i Sune Rasmussen, Manager, Master Data & PIM, hvis du har brug for rådgivning, sparring eller hjælp til implementering af et Product Information Management System.

Sune Rasmussen | IMPACT Team